«David Skaufjord Forklarer Alt» slapp sin første episode 30. september 2014, er oppe 59 episoder per dags dato. Dette er podkasten der multikunstner David Skaufjord snakker med alle mellom himmel og jord, rett og slett med den målsetningen om å forklare alt.

Nå er episoden «Kjemisk liv» nominert for Beste intervju i Prix Radio. Sendingen handler om en ingeniør, far og hundeeier som har bipolar lidelse. Han betaler en halv million i året i skatt, men lidelsen hans gjør det i perioder umulig for ham å gjennomføre det andre tar for gitt: å stå opp om morgenen, å se folk i øynene, å gå i møter. Hver fjerde måned drar han derfor alene ut på hytta, armert med LSD og MDMA, og trykker på «resetknappen».

Her snakker han åpent og ærlig om en krøplende lidelse og en ukonvensjonell behandlingsform som åpenbart foregår utenom de vanlige rammene for psykologisk praksis. Han anbefaler ikke metoden for noen andre, men forteller hvordan det virker for ham, om hvordan han leste seg frem til dette, og om mye annet som kommer i kjølvannet av en kjemisk livsstil.