Svartelista består enn så lenge av fem episoder. Hver omhandler noen av de aller verste seriemorderne verden har sett. Svartelista tar for seg menneskene bak de kaldblodige drapene, psykologien og dramaet rundt deres personligheter. I episodene får Andreas og Kasper hjelp av eksperter, politifolk, pårørende, og andre som vet mye om mørke temaer.

  • ‘Det var en tung, men ekstremt interessant prosess’, sier Andreas. ‘Vi gjør all researchen selv. Leser bøker, ringer rundt til eksperter, saumfarer internettet. Vi har lært veldig altfor mye om ting man egentlig ikke bør lære for mye om. Når man tenker på seriemordere så mye som vi har gjort dette året begynner man å få noen ganske ubehagelige drømmer.’

Andreas og Kasper

 

Gjennombruddet for gutta dukket opp da lydbok-tjenesten Storytel, ville kjøpe de fem episodene.

  • ‘Det gjorde hele strevet verdt det. Og nå som det endelig er ute kan vi omsider slappe av litt også. Tenke litt lysere tanker,’ ler Kasper.

Fride von Porat, markedssjef i Storytel, sier følgende:

  • ‘Da vi hørte piloten på Svartelista fattet vi umiddelbart interesse. Dette er true crime skreddersydd for lyd. Man blir rett og slett dratt inn i historiene fra første stund. Krim og spenning er blant de mest populære kategoriene i Storytel, så vi gleder oss veldig til å tilby dette til abonnentene våre.’

Også for Både Og, hvor de to kreatørene har fått lov å boltre seg så mye de vil i studioene, er det verdt strevet.

  • ‘Det å kunne lage et stort prosjekt for Storytel sammen med Andreas og Kasper har vært svært givende. Dette er jo et perfekt samarbeid på mange måter. Andreas og Kasper er dyktige til å finne interessante vinklinger, grave frem kilder og å fortelle historiene. Det å produsere, finspikke og slipe disse historiene har vært en grusom glede’ sier lyddesigner Joachim Sandvik og produsent Stian Letessier i Både Og.

Svartelista publiseres eksklusivt på Storytel, med ny episode hver fredag. Den første episoden kommer allerede fredag 24. februar, og handler om Ed Gein, mannen som inspirerte infamøse film-mordere som Norman Bates i Hitchcock’s Psycho og Buffalo Bill fra Nattsvermeren.

  • ‘Det blir kidnapping, gravrøving, og ikke minst: møbler lagd av diverse kroppsdeler’, lover Andreas.

Lørdag 11. mars kan du også få med deg en miniepisode av Svartelista fremført live på Krimfestivalen, etterfulgt av en samtale om podcasten med Fredrik Wandrup.