Fredag 24. april slippes den tiende ukentlige episoden av «Podcastresepsjonen» (PR) ut, siden oppstarten i februar. Bakgrunnen for podcasten er at de tre mennene bak, Tom Aksel MathisenHelge Vik og Cato Gjertsen, er særdeles store fans av Radioresepsjonen (RR). I og med at RR for andre året på rad tar seg en halvårig pause, ønsket trekløveret å tilby andre RR-hungrige fans et morsomt alternativ.

– Formen på PR er svært gjengkjennelig for faste RR-lyttere. Gjennom en snau time får lytterne et sett med faste poster som «blender», «fleipete eller fakta» og «breaking news». Alt selvfølgelig servert på en lettbeint måte, for å bruke RR-terminologien.

Gutta synser om aktuelle hendelser, blir bedre kjent med hverandre og er noen ordentlige rampete skøyere, akkurat som Steinar, Tore og Bjarte.

Podcasten produserers av reklame- og produksjonsselskapet Både Og, som også blant annet produserer «Tusvik og Tønne». Gutta i PR hadde planlagt å tilby lytterne et alternativ mens RR tar en pause fram til august. De tre forteller imidlertid at tilbakemeldingene har vært så positive, at de vurderer å fortsette også etter at originalen er tilbake på lufta.

– Vi er som sagt store fans av RR, så det kunne aldri falle oss inn å ta opp kampen mot norgeshistoriens mest populære podcast/radioprogram. Vi ser heller på oss selv som et ganske så snertent supplement.

Alle episodene av Podcastresepsjonen kan høres via iTunes. Du finner også Podcastresepsjonen på Facebook.